Sixpack Challenge!

Tijd voor een nieuwe challenge! Ik doe mijn hele leven al challenges, want ze houden me scherp. Het houdt mijn leven boeiend en als man heb ik het nodig om mezelf af en toe uit te dagen. Mijn zoon (9 jaar) doet ook aan challenges. Hij kopieert ze van de vloggers. Zo stond ik laatst dus samen met hem als een malle dansjes uit het computerspel Fortnite te dansen. Hij won, ik verloor.


Bij de meeste challenges moet ik altijd even door een stukje weerstand heen. Daarom is het een challenge natuurlijk. Zo heb ik dus de afgelopen twintig jaar een grote challenge vermeden. Het gaat hier om de sixpack challenge. Als een onneembare vesting doemde het idee al meerdere keren bij me op. Zuchtend, roze-koeken-vretend en al facebookend bonjourde ik het idee altijd weg: “Lukt toch niet. Laat maar zitten.”

Maar nu gaat het dan toch gebeuren. De laatste keer dat ik mijn eigen sixpack zag was toen ik in de twintig was. Sindsdien heeft de combinatie van lekker eten, zittend computerwerk en een overmatige liefde voor bier mijn buikspieren liefdevol verhuld. Echt dik ben ik overigens nooit geweest, maar toch werd mijn slanke taille bij tijd en wijle gesierd door een luchtig zwembandje.

Waarom?

Tja, ik heb in mijn mannengroep dus een aantal van die mannen zitten met zo’n goddelijk lichaam en die maken mij daar vet jaloers mee. Ik wil dat ook. Ik vind het namelijk super krachtig, verzorgd en uitermate sexy. Het dwingt bij mij respect af wanneer iemand zijn buikspieren als een keurig raster rond zijn navel heeft liggen. Het symboliseert doorzettingsvermogen, discipline en mannelijkheid.

Challenge

De uitdaging voor mij ligt in het feit dat ik discipline op moet brengen op twee fronten: Meerdere malen per week kracht- en duursport doen EN mijn eet- en drinkpatroon aanpassen. Daar komt bij dat ik het naar verwachting in ieder geval 6 maanden vol zal moeten houden.. Zucht. Om de challenge meetbaar te maken heb ik mijn baseline gemeten: gewicht: 92.2, vetpercentage: 20%, omtrek buik: 97 cm. En natuurlijk heb ik foto’s “Voor” gemaakt. 

Foto's "Voor" 3 Augustus 2018 


Om de challenge af te bakenen heb ik mezelf eerst de volgende doelen gesteld: gewicht: 87 kg, vetpercentage: 16%. In overleg met de mannen uit mijn mannengroep heb ik besloten om deze uitdaging in het openbaar aan te kondigen. Het schijnt dat de slagingskans daardoor toeneemt. Toch hik echter al twee maanden tegen het schrijven van deze blog aan. Hoe gek is dat...

Inmiddels ben ik gestart met mijn challenge en ik ga iedere twee weken een kleine update van deze uitdaging door middel van een kleine video of een foto op Facebook posten. I’ll keep you posted!

Mijn Six-Pack Challenge is aan!

Hajee