Mankracht Continu Groep

"No More Mr Nice Guy"

Vind jij het ook lastig om een nieuw ingeslagen weg te blijven volgen? Heb jij ook de neiging om terug te vallen in je oude patronen? Wanneer je de Basis of de Advanced training gedaan hebt ben je je natuurlijk steeds bewuster geworden van je Nice Guy patronen. Uit mijn eigen ervaring weet ik dat recovery van je Nice Guy syndrome een doorgaand proces is. Hulp en support van andere mannen is daarbij onontbeerlijk. 
Wat veel mannen rapporteren na het lezen van het boek of het volgen van een training is dat ze heel enthousiast zijn en er mee aan de slag willen, maar dat het over een langere tijdsspanne lastig blijkt om daadwerkelijk de nieuw ingeslagen weg door te zetten. De verbinding met de inhoud verwatert en de scherpte neemt af. Ook zijn de nieuwe patronen nog niet helemaal ‘belichaamd’. Kort gezegd is je gedrag al anders, maar moet er nog een stuk geloofwaardigheid ontstaan, zowel naar jezelf toe als naar buiten toe. Vergeet niet dat de patronen die je tijdens je Nice Guy recovery probeert te veranderen enorm diepe patronen zijn. Die patronen zijn zo ingesleten in je gedrag dat ze erg moeilijk om te keren zijn. Dat vergt veelal tijd, discipline en doorzettingsvermogen om werkelijk te veranderen.


Mannengroep

Om het momentum in je recovery proces te behouden is het essentieel om regelmatig te worden herinnerd aan je practice: Waarom doe ik dit ook alweer? Waar wil ik naar toe? Hoe doen andere mannen dat? Daarnaast is het belangrijk om in contact te blijven met mannen waarbij je je veilig en vertrouwd voelt. Mannen die met dezelfde intentie actief bezig zijn met hun recovery proces. Dat is wat een mannengroep is. 

Inhoud

De Mankracht Continue groep gaat over oefenen en scherp blijven voor de echte wereld. Het is net als een voetballer die zijn penalties iedere dag oefent met als doel ze in de wedstrijd feilloos te kunnen maken. Wanneer mannen hun authenticiteit oefenen is de kans groter dat ze meer authentiek en open blijven in de echte wereld. In de Mankracht Continue groep oefenen we de volgende zaken:

 • Authentiek zijn (zijn wie je werkelijk bent zonder onderduik)
 • Integriteit & Congruentie (gedachten, woorden en daden komen overeen)
 • Verantwoordelijkheid nemen
 • Openheid (luisteren met je volle presence)
 • Gevoelens
 • Radical Honesty (niks achterhouden)
 • Vakkundige Communicatie (d.w.z. omgaan met conflicten)

Werkzijze

Een Mankracht Continue groep komt maandelijks bijeen. Er wordt iedere maand een thema geïntroduceerd vanuit de No More Mr Nice Guy context ter inspiratie en herinnering. Daarnaast is er ruimte om jouw eigen proces te delen en daar feedback van de coach en de andere mannen op te krijgen. En uiteraard heb je de mogelijkheid om zelf onderwerpen in te brengen. Deelname aan de Mankracht Continue groep betekent dat je naast de bijeenkomsten ook actief gebruik kan maken van de groeps-mailinglist waar zowel de coach als de andere deelnemers lid van zijn.

De Mankracht Continue groep levert je het volgende op: 

 • Uitgedaagd blijven in je recovery proces.
 • Maandelijkse “safe” place om je te laten zien.
 • Vergroting van je zelfvertrouwen.
 • Constructief omgaan met meningsverschillen.
 • Netwerk van gelijkgestemde mannen.

De sessies worden begeleid door Hajee. Hajee heeft bij Dr Robert Glover met succes het No More Mr Nice Guy coachings traject doorlopen en is inmiddels een gecertificeerd No More Mr Nice Guy coach. 

De sessies beginnen om 19:30 en eindigen om 22:30.
Koffie en thee zijn aanwezig.
Het maximale aantal deelnemers is 8.
Adres: Pretoriadreef 50, Utrecht

De kosten bedragen € 75,- (incl. BTW) per maand, waarbij je je initieel committeert voor minimaal 6 maanden. Daarna kan je deelname verlengd worden per 3 maanden.

De Mankracht Continue groep is alleen voor mannen die de Mankracht Basis en/of de Mankracht Advanced training hebben gedaan. Er vindt een intake gesprek plaats. 

De continue groep start weer in Juni 2019. 
De data voor 2019 zijn:  

Donderdag 6 Juni
Donderdag 4 Juli
Donderdag 1 Augustus
Dinsdag 3 September
Dinsdag 1 Oktober
Dinsdag 5 November
Dinsdag 3 December

Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden melden.