Anger Coaching

Boosheid

Over het algemeen vinden mensen het lastig om met hun boosheid om te gaan.
Boos zijn is iets waar mensen vaak snel bij weg willen. Het label "negatieve" emotie draagt er toe bij dat men er vaak zo snel mogelijk bij weg wil op het moment dat het zich aandient. Sommige mensen zien het zelfs als een deugdelijkheid om nooit boos te zijn. Het gevolg hiervan kan zijn dat je moeite hebt met grenzen aangeven, het lastig vind om je waarheid te spreken of er zelfs depressieve gevoelens aan over houdt. 


Door schade en schande heb ik inmiddels geleerd dat boosheid niet te ontkennen valt. Het dient zich in allerlei maten (subtiel en grotesk) aan en wil geleefd worden. Er zit namelijk een enorme krachtige kant aan boosheid. Het verschaft duidelijkheid, helderheid en mits op de juiste manier ingezet kan boosheid je helpen om te laten zien waar je echt voor staat. 

Het doel van mijn Angercoaching-sessies is niet om je meer boos te laten zijn of onaardiger te laten worden. De essentie is om een gezonde relatie met je boosheid te ontwikkelen, waardoor je beter in staat bent om je grenzen aan te geven, je waarheid te zeggen en je levensdoelen na te streven. Een gezonde relatie betekent dat je je boosheid niet ontkent, maar dat je hem "owned". Dat je de boosheid erkent als iets van jezelf, zonder weerstand of angst. Tijdens een sessie is er ruimte om opgeslagen woede te ontladen. Het ontladen van opgeslagen woede in een veilige setting levert vaak een enorm gevoel van ruimte en rust op. Veel cliënten rapporteren dat ze datgene wat ze probeerden te bereiken met het ontwijken van woede, juist vinden in het ontladen van de woede. 

Het is mijn overtuiging dat een gezonde relatie met je boosheid essentieel is om een volwassen leven te leiden. Indien je in staat bent om naar de subtiele signalen van je boosheid te luisteren kan het je enorm versterken, je richting geven en je van lijden naar leiden brengen.  


Sessie
Hoe ga jij op dit moment om met je boosheid en hoe zou je dat kunnen transformeren zodat je je boosheid op een constructieve en dienende manier kunt gebruiken?
Tijdens de sessie gaan we in op jouw relatie met je boosheid. Hoe die vroeger was, hoe die nu is en hoe je met conflicten en met kleine en grote irritaties omgaat. Vervolgens wordt er gewerkt met oefeningen die zowel fysiek als mentaal van aard zijn (bijv rollenspelen). De inhoud van de sessie hangt sterk af van de behoefte.

Voor een eerste sessie neem ik 2h15m (max) de tijd. Dat is ook gelijk de intake. Deze intake sessie bestaat uit theorie en coaching aangevuld met oefeningen.
Een vervolg sessie duurt een uur en een kwartier en daar ligt de focus vooral op oefeningen en lichaamswerk. Het kan ook zijn dat er andere zaken aan bod komen die raakvlakken met boosheid hebben. Denk aan behoeftes, life-puprose, self-care, etc. Kleine follow-ups via Skype behoren ook tot de mogelijkheden. Mail of bel me voor meer informatie. 

Sessies vinden plaats in Ermelo (EPP-Ermelo) op zaterdagen. 

Klik hier om je aan te melden.

Subscribe to our newsletter