No More Mr Nice Guy Recovery Groepen

Dr Robert Glover beschrijft in zijn boek "No More Mr Nice Guy" wat een Nice Guy is en wat je kan doen om te herstellen van het Mr Nice Guy Syndroom.

Wat is een Nice Guy?

De Nice Guy: Hij die zo goed kan luisteren naar zijn vrouwelijke vrienden, maar zelf nooit een date heeft. 
De man die alles doet om zijn vrouw te pleasen, maar wiens huwelijk emotioneel en sexueel onbevredigend is. 
De trouwe vriend, de goedzak die altijd iemand anders wel een plezier wil doen, maar wiens eigen leven een janboel is. 
De man die conflicten vermijdt en zoekt naar goedkeuring van anderen. 

Wat is er mis met een Nice Guy? 
Er is op zich niks mis met het gedrag van Nice Guys. De term "Nice" verwijst naar het core-belief systeem dat deze mannen hebben over hunzelf en de wereld om hen in. 
Deze mannen zijn zo geconditioneerd dat ze denken dat hun behoeftes en liefde vervuld gaan worden wanneer ze zich "Nice" blijven gedragen richting hun omgeving. Wanneer ze "Nice" en vriendelijk blijven zullen ze een ontspannen en gemakkelijk leven leiden.
Echter niets blijkt minder waar in het echte leven. De continue inspanning om maar aardig en "Nice" gevonden te worden maakt dat Nice Guys vaak helemaal niet zo Nice zijn. 
Nice Guys kunnen oneerlijk, heimelijk, manipulatief of geïsoleerd zijn. 
Nice Guys gebruiken passieve agressie om hun onderdrukte woede te kanaliseren. Nice Guys vinden het moeilijk om grenzen aan te geven en ervaren strubbelingen in intieme relaties. Nice Guys die gevangen zitten in hun core-belief leiden aan het Mr Nice Guy Syndroom. 

NMMNG Recovery groepen
 
Een effectief gereedschap voor je NMMNG recovery proces is het deelnemen aan een NMMNG support groep. Een plek waar je je veilig kan voelen en waar je je kan laten zien geldt als goed medicijn voor het herstel van het Nice Guy syndroom. Een groep mannen die dezelfde issues tegenkomen, die in het zelfde proces zitten werkt stimulerend. Het werkt verlichtend en relativerend om te merken dat je niet de enige bent en je kan veel opsteken van andermans recovery proces. Anderzijds is deelname aan een groep goed om het momentum in je recovery proces te houden. Van nature kent de mens veel verzet tegen verandering en een tweewekelijkse groep helpt je om je gewenste koerswijziging door te zetten. 
Mankracht biedt een basis training en een advanced training aan. Alle sessies worden begeleid door een ervaren No More Mr Nice Guy coach.

Subscribe to our newsletter