Mankracht ONLINE Basis Training (NL)

"No More Mr Nice Guy"

Aan de slag!

Mannen worden wakker. Steeds meer mannen voelen de drang zich te ontworstelen aan hun Nice Guy of hun Macho gedrag. Steeds meer mannen voelen de drang om meer betekenis aan hun leven te geven. Dit zijn mannen die

- eerlijker willen zijn
- echter willen zijn
- minder willen pleasen
- in staat willen zijn om nee te kunnen zeggen
- minder afhankelijk van hun partner willen zijn
- een stevige ruggengraat willen hebben
- minder verslavingsgevoelig willen zijn
- steviger in hun relatie willen staan
- at ease willen zijn met hun emoties
- meer betekenis aan hun leven willen geven

Naar mijn mening staat de wereld te springen om mannen die voorbij het comfort van de (soms schijnbare) aardigheid durven te gaan. En dan gaat het er niet om om een onaardige klootzak te worden, maar dan gaat het om lef en durf om voor jezelf en je mannelijkheid te gaan staan. De support van andere mannen in dit proces is essentieel en fungeert als een veilige bedding. Veel mannen hebben deze bedding door (emotioneel) afwezige vaders gemist. Het is OK om man te zijn. Het is OK om vol in je mannelijkheid te stappen.
Verandering in gedrag begint bij bewustwording van je patronen.

Bewustwording van je (Nice Guy) patronen is precies wat deze training je biedt. Daarnaast geeft deze training je een vangnet van bewuste mannen die hetzelfde doel hebben: groeien, onzuivere patronen overstijgen en met open hart de wereld bedienen. Mankracht biedt al 5 jaar lang training en coaching aan mannen.

De Training

Gedurende dit 3 maanden durende programma wordt je uitgenodigd om jouw Nice Guy patronen onder de loep te nemen. Wat dient jou, wat dient jou niet en hoe kan jij de wereld om jou heen dienen vanuit een gezonde balans?
De focus ligt sterk op het oefenen in de praktijk middels huiswerkopdrachten en reflecties tijdens de bijeenkomsten. Tijdens dit proces wordt gebruik gemaakt van broederlijke support in de vorm van buddy calls. Je hoeft het niet alleen te doen. Je doet dit samen.
Iedere week staat in het teken van een ander thema. Hier een overzicht van de thema’s:

* De oorsprong van de Nice Guy
* Liefde, Waardering en Goedkeuring
* Zelfzorg
* Behoeften
* Boosheid
* Broederschap

Dat ziet er in de praktijk zo uit:

We ontmoeten elkaar ongeveer om de week op een avond van 19:30 tot 22:00 via Zoom. Zoom is een online conferentie applicatie.
Tijdens deze bijeenkomsten worden de thema’s geïntroduceerd, het huiswerk besproken en is er ruimte om te reflecteren. De huiswerkopdrachten variëren van (korte) dagelijkse praktijkopdrachten tot (langere) schrijfopdrachten. Om de voortgang van het huiswerk en de commitment te bewaken maken we actief gebruik van buddies.
De groepsgrootte is bewust klein, zodat er altijd ruimte is voor een ieder om zich te laten zien. Tijdens de bijeenkomsten is er uiteraard altijd ruimte voor het stellen van vragen.
Naast de groepsbijeenkomsten heb je ook tweemaal een uur 1-op-1 contact met Hajee om op persoonlijk niveau te reflecteren op je voortgang of om op bepaalde onderwerpen wat dieper in te gaan.
De sessies worden begeleid door Hajee. Hajee is mannencoach, ACT-coach en hij heeft het No More Mr Nice Guy coaching proces met Dr. Robert Glover succesvol afgerond en is een gecertificeerd No More Mr Nice Guy coach.

Optie tot 1-op-1 coaching

Daarnaast is er de mogelijkheid om twee individuele 1-op-1 sessies met Hajee te boeken (dit zijn persoonlijke coaching sessies tegen een gereduceerde prijs). Je kunt deze sessies inzetten om te reflecteren op je persoonlijke vooruitgang of om dieper in te gaan op bepaalde onderwerpen die voor jou spelen. 

Data en kosten

Kijk in de agenda voor de startdata van de Mankracht ONLINE Basis Training. 
De sessie tijden zijn van 19:30 tot 22:00 uur.
Het maximum aantal deelnemers is 8.
Prijzen:
€ 595,- (incl. BTW) voor de groepssessies alleen
€ 745,- (incl. BTW) voor de groepssessies en 2 uur individuele coaching

Belangrijk

Lees dit voordat je je aanmeldt:

- Het is belangrijk dat je je vol inzet voor dit traject.
- Nieuwsgierigheid is niet genoeg.
- Wees vastberaden.
- Zorg ervoor dat je alle online bijeenkomsten kunt bijwonen.
- Zorg voor een goede internetverbinding
- Zorg voor een goede microfoon/hoofdtelefoon.
- Zorg voor een ruimte waar je niet gestoord wordt tijdens de sessies.
- Wees bereid om jezelf te veranderen.
- Wees bereid om je wereldbeeld te veranderen.
- Wees bereid om jouw relatie met de wereld te veranderen.

Ben je er klaar voor?
Meld je dan hier aan.

Twijfel je nog?
Mail of bel me: hajee@mankracht.org
+31643082172

© Mankracht 2021"De Mankracht training heeft me geholpen in te zien dat ik niet ‘alleen’ ben maar dat sommig gedrag en sommige overtuigingen verklaarbaar en te plaatsen zijn. En bovenal kwam ik erachter dat er iets aan te doen is. Uniek in de training is de verbinding met de andere mannen van de groep - erg waardevol en een steun in de rug - we’re in this together. Ik voelde me op mijn gemak in de groep, zeker naarmate we verder in het traject kwamen. Hajee was als facilitator rustig, krachtig en op een goede manier aan de leiding zonder dominant te zijn, en met respect voor iedereen in de groep. Ik zou de Mankracht training aan verschillende mensen in mijn vriendenkring kunnen aanbevelen, en dat ga ik ook doen als het ter sprake komt. En ik heb reeds aan 2 vrienden over de training verteld, en gezegd dat het voor hun zou kunnen passen. Wat ik van de training meeneem is dat ik minder bang ben mijn gevoel te delen en confrontaties aan te gaan, wat ik in mijn relatie ook al heb kunnen oefenen. Door de dagelijkse ’self care' oefening mediteer ik nu dagelijks, en ik heb, mede door de training, besloten op zoek te gaan naar mijn persoonlijke en beroepsmatige missie."
 
Stefan de Boer, NL

"De Mankracht sessies hebben me veel goeds gebracht. In een serie van 7 sessies zijn we met onze groep vanaf de eerste minuten direct de diepte in gegaan. Het is heel bijzonder om te ervaren hoe snel een groep binnen 1 sessie met elkaar persoonlijke ervaringen deelt, en daarna in buddy-gesprekken doorgaat met elkaar bevragen en spiegelen. Door de geborgen en veilige omgeving in de groep, konden we elkaar op diverse thema’s feedback geven en reflecteren op gedrag en op patronen. Daardoor hebben we allemaal een grote stap gezet over een periode van drie maanden. Ik heb zelf een indringende spiegel voorgehouden gekregen, en beter zicht en inzicht gekregen op hoe ik dingen doe in het dagelijks leven en hoe ik sommige dingen ook niet doe, ontwijk of soms zelfs uitstel. Door de workshop heb ik mijzelf beter leren kennen, en mezelf kunnen verbeteren. Dat proces is gestart in de workshops, en gaat ook daarna onverkort door. Het groepsproces en de uitstekende, eerlijke en heldere begeleiding van Hajee zijn daarbij van onschatbare waarde geweest. Een aanrader!"

Wouter Bronsgeest, NL

 

Subscribe to our newsletter